NAŠI IZBORI

Bez Sls/Sles

Svi naši šamponi formulirani su bez SLS i SLES (natrijev lauril sulfat i natrijev lauret sulfat), koji se smatraju agresivnim i potencijalno nadražujućim tenzidima. Umjesto toga, odlučili smo se za nježnije sredstvo za čišćenje, NATRIJEV KOKO SULFAT, dobiveno iz kokosa. Korištenje čistijih proizvoda koji su dermatološki kompatibilni znači dugotrajnu zaštitu zdravlja i ravnoteže vlasišta.

Bez mineralnih ulja i petrolatuma

Petrolatum (Paraffinum liquidum) je rafinirani naftni proizvod sa svojstvima stvaranja filma koji sprječava ispravnu transpiraciju i oksigenaciju vlasišta i kose. Odlučili smo ga zamijeniti, gdje je to moguće, s dermatološki kompatibilnim, prirodno dobivenim sastojcima s istim svojstvima, ali manje nepoznanica za zdravlje i okoliš.

Bez silikona

Silikoni su anorganski polimeri dobiveni iz silicija koji se dobivaju postupcima kemijske sinteze. Iako je istina da kosi daju neposrednu mekoću i sjaj, zahvaljujući sposobnosti oblikovanje filma, oni sprečavaju prodiranje aktivnih sastojaka jer začepljuju pore kutikule, uz rizik od nakupljanja na kosi. Zato smo ih eliminirali, kad je to moguće, iz naših formulacija.

Bez parabena i MIT

Parabeni i MIT su konzervansi koji su postali predmet prijepora. Znanstvena istraživanja još nisu zauzela definitivno stajalište. Dok čekamo odgovor koji otklanja svu sumnju, odlučili smo se poslužiti nekim alternativnim sustavima konzerviranja. Posebno koristimo biorazgradivu mješavinu organskih kiselina za sve naše šampone: natrijev benzoat i kalijev sorbat. Za maske i balzam umjesto toga koristimo mješavinu konzervansa koja se sastoji od benzil alkohola i prirodno dobivenog sredstva za omekšavanje, glicerol laurata.

Bez sintetičkih bojila

Svi INSIGHT proizvodi su bez sintetičkih bojila, s izuzetkom jednog proizvoda (Anti-yellow šampon), Incolor, Incolor Man i Pigments asortimana boja u kojima je upotreba boje neizbježna jer provodi radnju potrebnu za rad formule.

Mirisi bez alergena

Odlučili smo koristiti samo mirise bez alergena, s izuzetkom Cosmos asortimana, tako da će naš tretman biti što nježniji, čak i na najosjetljivijim vlasištima.