CILJ : SAVRŠENA BOJA

Bilo da je riječ o prekrivanju sijede kose ili težoj tehnici, svaki frizer uvijek želi dobiti savršenu boju kako bi udovoljila očekivanjima svojih kupaca. Da biste postigli ovaj cilj, važno je slijediti neke jednostavne tehničke korake, koji se često podrazumijevaju: u nastavku ćemo analizirati osnovne korake koji će nas dovesti do ispravne primjene Incolora.

Prvi aspekt koji treba razmotriti je početna baza boja. Ponovni rast, duljine i vrhovi moraju se ispitati odvojeno kako bi se utvrdilo:

  • visina tona,
  • refleksija ili nijansa,
  •  odrediti je li boja prirodna ili umjetna.

Bit će potrebno odrediti koji su potrebni pasusi u boji, koji ton kako biste postigli cilj i uspostavili pozadinski pigment. Prednja i stražnja strana moraju se analizirati odvojeno, utvrđujući točan postotak bijele kose.

Struktura kose svakako je druga stvar koju treba uzeti u obzir:

  • normalna, tanka ili debela vlas?
  • nježna ili otporna?
  • kemijski tretirana?
  • porozna ili jako oštećena?

To su karakteristike koje mogu utjecati na konačni rezultat postupka bojanja.

EPIDERMIJSKI TEST
Incolor ima formulaciju prilagođenu koži, ali znamo da se neke alergije ili drugi problemi s kožom mogu razviti s vremenom, čak i nakon mnogo godina korištenja istog proizvoda. Iz tog razloga, prije svake primjene boja, preporučuje se provesti test osjetljivosti kože kako bi se provjerilo pokazuje li kupac netoleranciju na proizvod.

Postupak je sljedeći:

  • Dobro operite alkoholom 1 cm kože iza uha,
  • Nanesite malu količinu Incolora na pripremljeno područje,
  • Ponovite aplikaciju 2-3 puta i pustite da se osuši.
  • Pričekajte 48 sati bez pranja.

Ako se nakon tog vremenskog razdoblja primijeti svrbež ili crvenilo, vjerojatno postoji osjetljivost na neku komponentu proizvoda, pa se boja ne smije nanositi. Ako je, pak, test imao pozitivan učinak (tako da nije došlo do svrbeža ili crvenila), možete nastaviti s prijavom.

TEHNIKE PRIMJENE
U svakodnevnom životu lako je podcijeniti svakodnevne operacije jer se smatraju jednostavnim i podrazumijevaju se. Pogledajmo u nastavku koji su koraci koje treba slijediti za optimalno i sigurno bojanje.

Prije početka preporučujemo nanošenje zaštitnog proizvoda na konturu lica, kao što je zaštitnik kože, (dermal protect) kako biste zaštitili klijentovu kožu. I ne zaboravite na važnost rukovanja zaštitnim rukavicama. Tehnički savršene i impresivne rezultate moguće je dobiti slijedeći nekoliko osnovnih pravila tijekom pripreme smjese boja:

  • Doze moraju biti precizne da bi se dobio konstantan rezultat;
  • Uvijek se preporučuje vaga za vaganje pravih količina;
  • Nikada nemojte koristiti metalne posude ili alate;
  • Proizvod upotrijebite odmah nakon pripreme.

Prije upotrebe Incolora, kosu nemojte prati, već je pažljivo očetkajte kako biste uklonili ostatke lakova ili fiksa. Nježni šampon možete koristiti samo u slučaju prljave kose ili prepune ostataka gotovih proizvoda; nakon kratkog sušenja nanesite smjesu za bojanje.

UPUTE ZA PRIMJENU I PRANJE
Boju treba pažljivo i ravnomjerno nanositi četkom, te paziti da ne uklonite  upravo nanesene boju. Vrijeme u kojem boja ostaje na kosi određuje se željenim rezultatom, i bitno je da ono spada u minimalni i maksimalni raspon naznačenog vremena. Ispiranjem proizvoda prije minimalnog vremena (35 minuta) stvaraju se netočni i nepotpuni rezultati. Navedena vremena preporučuju se za Incolor kako bi se osigurale optimalne performanse.

Nakon završetka vremena  emulgirajte boju izbjegavajući previše masaže kože.

U fazi ispiranja koristite  vodu u malim količinama, nastavljajući nježno masirati kožu i kosu kako biste osigurali da snaga samopranja  proizvoda ima puni učinak. Ispirati proizvod dok se potpuno ne ukloni s kože i kose. Nakon toga opreti kosu  post chemistry(post color neutralizing ) šamponom kako bi popravio boju i uklonio ostatke.Nakon pranja aplicirajte post chemistry (post color neutralizing)masku. Ovim postupkom vraća se pH, uklanja oticanje kutikule i sprečava gubljenje boje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)